Waarom worden rozen gegeven

Roze rozen

Rozen zijn misschien wel de meeste bekende soorten bloemen. Zo kan je rozen versturen met valentijnsdag, rozen bladeren op de grond strooien bij een bruiloft, geven bij een jubileum, en bij nog heel veel andere gelegenheden gebruiken en geven. De roos betekent in veel Westerse landen namelijk romantiek, lust, liefde en schoonheid. Het is daarom ook niet zo gek dat een roos gegeven wordt bij zulke romantische dagen.

Hoewel de geschiedenis van de roos heel wat jaren terug gaat, zal het geven en versturen van rozen nooit verleden tijd worden.

Waar komen rozen vandaag?

Hoewel rozen versturen tegenwoordig zeer gemakkelijk gaat, was dit vroeger wel wat anders. Rozen komen namelijk niet uit Nederland. De roos komt uit China en Afrika maar werd geteeld door Egyptenaren, Grieken en Romeinen.

De roos werd rond de 16de eeuw gevonden en werd dus voornamelijk gegeven voor het delen van een boodschap van liefde.

Hoewel er in het wild zo een 300 verschillende soorten rozen zijn, zien we in Nederland toch wel de meest gebruikte. Daarbij is de roos in verschillende kleuren te verkrijgen, zoals wit, maar ook rood doet het nog steeds erg goed.

Wanneer een roos geven

Je kan natuurlijk zelf kiezen wanneer je rozen wilt geven. Dit kan namelijk altijd. Het zijn mooie, sierlijke bloemen en altijd gewild. Ze passen in elke huishouden maar ook in elke tuin. Zo kan je namelijk ook een rozenstruik in je tuin plaatsen. Op deze manier kan je altijd van mooie rozen genieten.

Hoewel de roos dus misschien voor passie, liefde en romantiek staat, je kan ze ook gewoon voor jezelf kopen. Zeker wanneer je niemand hebt die ze voor je gaat halen, kan je hier dus wel zelf voor zorgen. Daarbij kan je rozen ook zeker aan mannen geven. Het geven en ontvangen van bloemen kan namelijk zowel als voor mannen als voor vrouwen.