Hoe energieneutraal is een sedumdak?

2 groendak

Tegenwoordig is een klein dak met zonnepanelen met sedum matten gebruikelijk op reguliere daken. Deze daken zorgen er namelijk voor dat je minder geld hoeft te betalen aan de overheid, voor energie en water, omdat deze daken dit voor jou doen voor helemaal geen kosten. Het is zo’n bijzonder gezicht dat veel mensen in Nederland deze aanpassing op een gewoon dak hebben gemaakt. Het is ook een prachtig gezicht voor het weelderige Nederland, waar mensen steeds duurzamer beginnen te leven. Hoe stel je je dat voor met een dak van zonnepanelen, een hele goede vraag. Soms weet de eigenaar van deze structuur het niet echt. Daarom is het  belangrijk dat iedereen precies weet hoe deze techniek werkt, wat je ermee kunt bereiken en uiteindelijk kunt winnen.

Houd uw zonnepanelen koel 

Het koelsysteem is de vriend van uw dak met zonnepanelen. Om deze reden worden  in Nederland vaak PVT panelen toegepast op grote daken. Waarom is koeling zo belangrijk? Koeling houdt het zonnepaneel koel. Dit is belangrijk omdat zonnepanelen minder efficiënt worden als ze oververhit raken. Zonnepanelen worden altijd verwarmd door de zon, maar hebben ook de zon nodig. Daarom moet u een manier vinden om het paneel te koelen zonder  zonlicht te blokkeren. Heb een charmant en weldoordacht dak om zo indruk te maken op toeschouwers die voorbij lopen.

Hoe koelt het sedumdak?

Het plaatsen van sedummatten is absoluut nodig, dit is namelijk een belangrijk punt bij sedum daken met zonnepanelen omdat de matten een belangrijke functie hebben. Hierdoor kan het dak de zonnepanelen gemakkelijk en natuurlijk koelen. Dit betekent dat er geen  mechanische of andere technische interventie nodig is om de zonnepanelen te koelen. Om van dit effect van zonnepanelen te profiteren is het daarom belangrijk om het dak bij de zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor wekken zonnepanelen meer stroom op en zijn ze op termijn nog goedkoper. Interessanter is een klein dak met zonnepanelen. Daarom moeten er uiteindelijk in de toekomst meer daken groener worden.