Eerste stappen voor het aanpakken van de zolder

Voor veel huishouden is de zolder toch een beetje het probleem kind van het huis. We komen er eigenlijk te weinig, vaak ook omdat je er alleen kan komen met zo’n verschrikkelijk uit vouw trap. Maar zelfs als er een goede trap is komen we er liever niet. Het stinkt er, het staat helemaal vol met rotzooi van jaren geleden en we zijn vrij zeker dat er ook wel ergens muizen rondlopen. Maar juist omdat we onze zolder vermijden wordt het natuurlijk nooit beter. In dit artikel volgen paar makkelijke tips om te beginnen met het aanpakken van je zolder.

Ga naar de zolder en kijk

Ja, het zal je niet verbazen, maar je zult toch echt even naar de zolder moeten. Misschien denk je dat je de lay-out van je zolder nog wel uit je hoofd weet, maar je gaat gegarandeerd fouten maken. Doe dus even wat oude kleren aan en betreed de zolder. Eenmaal daar is het belangrijk om even goed rond te kijken, inspecteer de ruimte en maak een inschatting van hoe groot de ruimte is. Probeer vast te bedenken wat je met de ruimte zou willen doen, gaat het bijvoorbeeld dienen als een washok of juist een kantoor. Dit heeft gevolgen voor je latere keuzes. Heb je een duidelijk plan, dan zul toch echt moeten beginnen met opruimen. En hier is het belangrijk dat opruimen niet betekent verplaatsen, maar echt weggooien/weggeven. Zo zorg je ervoor dat je zolder niet meteen weer helemaal vol staat met van alles en nog wat.

Leg een vloer en koop meubels

Is alles gereed, dan moet je je zolder gaan omtoveren. Om te beginnen is het van belang om een nieuwe vloer te leggen. Beton cire op zolder is een erg goede optie. Beton cire op zolder is namelijk een erg sterke, duurzame materie die gemakkelijk zelf te leggen is en niet al te duur is. Daarnaast ziet het er super strak uit. Heb je de vloer liggen, dan kun je natuurlijk overgaan op de aankoop van meubels. De keuze meubels hangt volledig af van je eigen plan en voorkeur.