Wat is een goed werktijd

De tijd dat mensen gaan werken is erg belangrijk voor de prestaties van je team. Een praktische werktijd kan er namelijk voor zorgen dat het personeel eerder naar huis kan, of juist kan uitslapen. Het beste om dit te regelen is door met iedereen in gesprek te gaan, en hieruit een rooster te maken. Zo kan werk bijvoorbeeld op maandag om 10 uur beginnen, en op vrijdag juist 8 uur (zodat iedereen wat eerder weekend heeft). Bij het inrichten van een Nieuw kantoor kan een aangepast tijdschema dus prima passen, want je bent toch al bezig met het maken van veranderingen op werk.

Rekening houden met het personeel

Stel dat jouw bedrijf serieus nadenkt om een verandering in het tijdschema te maken, dan moet het bedrijf natuurlijk ook rekening houden met het personeel. Als er bijvoorbeeld een Nieuw kantoor op een nieuwe locatie is, dan kan niet iedereen daar even snel zijn als voorheen. Mensen zullen het dus minder aangenaam vinden als zij ineens twee uur eerder uit bed moeten komen omdat én er moet eerder gewerkt worden én de locatie is verder weg van huis. Daarnaast vinden sommige het prima om elke dag om 9 uur te beginnen.

Waarom vervalt de 9 tot 5 werkdag

Steeds vaker zeggen bedrijven dat zij afstand doen van de 9 tot 5 werkdag, omdat het niet altijd even effectief kan zijn. Ook willen werkgevers dat personeel eenmaal doorwerkt tot alle mailtjes zijn afgerond, maar dat is helemaal niet effectief (in verband met burn-out bijvoorbeeld). Bedrijven laten steeds meer de tijd aan hun werknemers over, als de taak voor de deadline maar af is. Ook in de corona pandemie hebben we hier veel van gezien, want om thuis van 9 tot 5 achter je computer te werken kan erg vermoeiend zijn. Daarom moet hier goed rekening mee gehouden worden.