Waarom zou je een kloostertafel kopen?

oud eiken kloostertafel

Een kloostertafel is een mooie eyecatcher in je woning. Het valt op en pakt de aandacht op een positieve manier. Het is dus zeker een mooi meubelstuk om in je woning te hebben staan en het is echt wat anders dan een standaard tafel. Dat maakt de kloostertafel ook zo bijzonder. Verder in dit artikel lees je meer over kloostertafels en waarom je er een moet aanschaffen voor in je woning.

Wat is een kloostertafel?

Een kloostertafel is een stoere, robuuste tafel. De tafels zijn kenmerkend voor het doorleefde uiterlijk dat ze hebben. Er mogen best wat krasjes of oneffenheden opzitten en dit zorgt voor een robuuste- en landelijke uitstraling. Vaak worden de tafels van eikenhout of teakhout gemaakt.

oud eiken kloostertafel

Verschillende soorten kloostertafels

Zoals hierboven ook al kort benoemd is, kunnen de tafels van verschillende soorten hout gemaakt worden. Vaak wordt er gekozen voor eikenhout of teakhout, maar ook grenenhout wordt tegenwoordig vaker gebruikt. Je hebt buiten het materiaal om ook nog verschillende groottes van kloostertafels. De grootte van de tafel is afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt in je kamer en hoeveel stoelen je aan de tafel wilt hebben. Als je een grote familie hebt en graag gezellig met iedereen aan de tafel wilt dineren, is een wat grotere oud eiken kloostertafel wat voor jou. Maar als je maar met twee bent thuis en je niet veel ruimte hebt kun je ook voor een wat kleinere tafel kiezen met 4 stoelen eraan. Dit is allemaal mogelijk. Ook de kleur en het model van de tafel kun je zelf bepalen.

Onderhoud kloostertafel

Deze tafels moeten goed onderhouden worden als je ervoor wilt zorgen dat ze er prachtig uit blijven zien. Je kunt ze bijvoorbeeld in de olie zetten of laten aflakken. De eerste weken dat je de tafel hebt mag je ze alleen met een droge doek afnemen, als je de tafel langer hebt kun je dit pas met een natte doek doen. Gebruik zeker in het begin onderzetters en placemats om kringen op de tafel te voorkomen. De olie heeft namelijk wat tijd nodig om op het oud eiken kloostertafel blad in te werken.