Waar letten insluipers en inbrekers op?

Slotenmaker

Om een goede beveiliging te hebben moet je eerst weten hoe insluipers en inbrekers denken. Waar letten ze zoal op? Het verschil tussen insluipers en inbrekers is dat insluipers nog meer een gelegenheidscrimineel zijn dan inbrekers. Hoe helpt een slotenmaker hiertegen?

Zij slaan vooral hun slag in de zomer wanneer iedereen hun huis open laat staan. Ze hoeven niets te forceren en ze laten daarom vaak geen sporen na. Wanneer dit gebeurt is er een goede kans dat het iemand uit de buurt is. Meestal zijn insluipers alleen actief binnen enkele honderden meters van hun eigen huis. Ze voelen zich vertrouwd met de omgeving en kunnen makkelijk monitoren wie er thuis zijn en wie niet. Zonder goede slotenservice wordt het makkelijk een doelwit te kiezen voor ze.

Insluipers

Inbrekers maken ook gebruik van de gelegenheid, maar zijn beter voorbereid. Zij kiezen eerst een buurt uit of een specifieke woning waar ze hun slag willen slaan. Simpele dingen kunnen al voorkomen dat criminelen jouw huis uitkiezen als doelwit. Videobewaking, hondenbewaking of bewegingsdetectie zijn allemaal middelen die effectief zijn.

Hulp van de slotenmaker

Met de hulp van de slotenmaker en de slotenservice kom je al een heel eind. Vraag bijvoorbeeld om professioneel advies betreffende je woning of je bedrijfspand. Voor elke situatie moeten er verschillende middelen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat niemand wilt inbreken.

Slotenmaker

Een preventieve werking is het beste. Alarmsystemen helpen enorm, maar wanneer ze afgaan is het vaak al te laat. De sloten zijn geforceerd of de ruiten zijn al gebroken. Daarom kijkt een slotenmaker altijd naar een manier om te voorkomen dat dergelijke situaties ontstaan. Op die manier heb je het meeste profijt van de slotenservice die de slotenmaker je te bieden heeft.

De beveiliging valt en staat bij het gedrag van de bewoners. Je kan je beste sloten hebben hangen, maar als je niet de deur op slot draait als je even boodschappen doet heb je er niets aan. Let daarom erop dat je alles op slot draait en eventueel verlichting in de tuin hebt.