Tips voor het kiezen van een haard

Veel mensen vinden het fijn om naast de centrale verwarming, een haard in de woonkamer te hebben. Een haard geeft niet alleen veel warmte af, het staat ook nog eens erg knus en gezellig in huis. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een haard? Er zijn immers zo veel soorten. Hier vertellen wij je graag meer over! Lees dus gauw verder.

Gashaarden

Als je een open haard overweegt, is een gashaarden wellicht wel iets voor jou! Een gashaard werkt op aardgas en kan heel makkelijk ingebouwd worden in de muur. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de haard los te laten staan. Als je een gashaard hebt aangeschaft is het wel belangrijk dat je deze door een professional laat installeren. Het is namelijk precisiewerk dat op een juiste manier uitgevoerd moet worden. Een voordeel van een gashaard is dat je deze kunt bedienen via een afstandsbediening en de temperatuur kunt regelen. Op lange termijn zijn gashaarden ook goedkoper.

Elektrische open haard

Een andere populaire haard is een elektrische haard. Hierbij hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en hij werkt. Een keerzijde is dus wel dat je geen echt vuurtje hebt. Daarom zijn er ook veel mensen die kiezen voor een échte open haard met hout. Verder is een elektrische haard tegenwoordig dusdanig geavanceerd, dat de vlammetjes bijna niet meer te onderscheiden zijn van echte.

Let hier op bij de aankoop

Verder is het goed om op te letten uit welke haard onderdelen de open haard bestaat, zodat je deze makkelijk kunt vervangen én kijk naar het vermogen van de haard. Het is aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar wat de beste haard voor jou is, aangezien het een redelijk prijzige aanschaf is.