Soorten betonnen afzettingen

Beton is een steenachtig materiaal dat veel als bouwmateriaal wordt gebruikt. Dit komt doordat beton erg makkelijk toepasbaar is en ook nog eens erg stevig is. Beton wordt ook veel toegepast bij het creëren van afzettingen. Of dit nu langs de weg is of langs een kust. Ben je benieuwd hoe beton precies wordt toegepast? Wij vertellen je er in dit artikel graag meer over. Lees dus snel verder!

Tetrapods

Betonnen tetrapods worden gebruikt om kusten en oevers te beschermen. Tetrapods zijn grote betonblokken met vier uitsteeksels. Deze passen goed in elkaar en worden als bescherming langs kusten gelegd. Het doel van deze tetrapods is om de golven uit de zee te breken, waardoor het water met minder kracht tegen de kust aan botst. Doordat de tetrapods uitsteeksels hebben, wordt het water als het ware gesplitst waardoor het vervolgens langs de tetrapod heen kan lopen. Hierdoor kan het water dus niet makkelijk het land bereiken en dient het als een optimale bescherming.

betonblokmallen

Verder wordt beton veel gebruikt in de bouw, vooral als afzettingen. Zo zie je veel betonnen blokken die bijvoorbeeld het verkeer moeten omleiden of opgestapelde betonblokken voor het creëren van andere soorten afzettingen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van opslagruimtes. Zo kunnen de opgestapelde blokken op een efficiënte en makkelijke manier een afgezette ruimte maken. Deze betonnen blokken worden gemaakt door betonblokmallen. Mallen zijn als het ware een vorm, waar het beton wordt ingegoten. Vervolgens droogt het beton op en kun je de mal er afhalen, waardoor er een sterke betonnen constructie overblijft. Deze mallen kunnen diverse vormen en maten hebben, waardoor er voor elke toepassing wel een geschikte betonblokmal verkrijgbaar is. De betonblokmallen zullen zorgen voor een constante vorm en goede kwaliteit van de betonnen afzetting. Daarom raden we je ook aan om altijd gebruik te maken van betonblokmallen.