Of je nu geniet van de ruimte met een kopje koffie in de ochtend

schuifdeur van glas

Of voor routine outdoor cinema sessies in de zomer, het kiezen van overdekte patio ideeën, of ze nu tijdelijk of permanent, is een goede zet voor meer privacy en bescherming tegen de regen. Van permanente patio overkapping opties die uw patio direct de felbegeerde outdoor woonkamer look zal geven, tot meer budgetvriendelijke ontwerpen en meer, we hebben de beste inspiratie.

Begin met een pergola en bouw het op

Het bouwen van een pergola is een van de meest veelzijdige manieren om een overdekt terras te bouwen. Je kunt beginnen met het bouwen van een eenvoudige structuur en vervolgens de dekking uitbreiden. Pergola’s zijn ook gemakkelijk aan te vullen met tuinverlichting.

Improviseer een groen dak

Groene daken worden vaak toegevoegd aan buitenstructuren als een decoratief waterdicht membraan. Het is niet mogelijk op een terras tenzij het deel uitmaakt van een uitbreiding, toch kun je een toevluchtsoord voor wilde dieren opbouwen, en niet te vergeten, privéruimte in je omheinde patio. Voor een overdekt terras dat aanvoelt als een buitenkamer, bouw je het uit als onderdeel van je huis.

schuifdeur van glas

Glazen aanbouw

De schoonheid van een glazen uitbouw met natuurlijk een schuifdeur van glas is hoe het een naadloze verbinding kan vormen tussen de binnen- en buitenruimte. Ramen van vloer tot plafond die aan de overkapping zijn opgehangen zorgen voor een koele en minimale afwerking. De schuifdeur van glas is eigenlijk niet weg te denken.

Minimaal en functioneel

Een parasol die je snel opzet, die niet opvalt en die de regen op afstand houdt, is een van de beste terrasoverkappingen die er zijn. Houd je kleurenschema minimaal voor een nog chiquere afwerking.

Let goed op de verlichting

Met alle terrasoverkapping ideeën, is er altijd een risico dat je zonlicht blokkeert. Zorg er dus voor dat je hier rekening mee houdt. Wat zeker is, is dat tuinverlichting het eindresultaat nog zal verbeteren. Plaats een dromerige opstelling onder je terrasoverkapping en je zult steeds het gevoel hebben dat je naar de sterren aan het staren bent.

Een luifel is ook een mogelijke oplossing

Wil je een meer flinke terrasoverkapping voor een grotere achtertuin? Het is goedkoper dan een uitbouw en het zal helpen een buitenkamer of buitenkeuken te bouwen. Of maak alweer zelf een eenvoudigere structuur voor een veel lagere kostprijs.