Hoe kun je meer privacy creëren op je balkon?

glazen-balkonhek

Een balkon is een heerlijke plek om tot rust te komen. Vooral als je een stadswoning hebt zonder tuin, is een balkon heel prettig. Het nadeel van een balkon ten opzichte van een tuin is wel dat je figuurlijke gesproken bijna bij je buren op schoot zit. Een balkon heeft van zichzelf vaak niet zoveel privacy en je kunt precies zien wat er op de balkons van je buren gebeurt. Dit is natuurlijk niet zo fijn. Gelukkig kun je met een aantal slimme tips wat privacy creëren op je balkon. Van een balkonscherm tot het soort stoelen: hieronder lees je wat je allemaal kunt doen.

Je balkon afschermen

De meest voor de hand liggende manier om privacy te creëren op je balkon is natuurlijk door deze af te schermen. Met een Frans balkon kun je dit doen door middel van mooie hangplanten. Je kunt bepaalde planten zoeken die de kwaliteit hebben dat ze klimmen of hangen, zodat ze de ruimte tussen de spijlen van je balkon bedekken. Heb je een groot balkon? In dat geval kun je een balkonscherm aanschaffen en installeren. Je kunt stijlvolle schermen vinden, die de zijkant van je balkon afschermen zodat niemand meer op je balkon kan kijken. Vanaf de straatkant is dit natuurlijk nog wel mogelijk; hier kun je bijvoorbeeld plantenbakken plaatsen.

Meubels voor op je balkon

Het soort meubels dat je kiest kan ook bijdragen aan de privacy die je op je balkon ervaart. Wanneer je bijvoorbeeld zorgt dat je wat lager zit, zal dit meer privacy geven. Kies dus stoelen met een lage zit, met bijvoorbeeld een laag bijzettafeltje. Je komt dan met je hoofd net wel of net niet boven de reling van je balkon uit, waardoor minder mensen je kunnen zien zitten, maar je wel van de zon boven je hoofd kunt genieten. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan een zonnescherm of parasol, dat een groot deel van je balkon kan bedekken.