De vele toepassingen van UV werende folie

Grote raampartijen zorgen voor een open en ruimtelijk gevoel en met UV werende folie kunt u de zon weren zonder dat dit gevoel verdwijnt. U weet waarschijnlijk als geen ander hoe deze ramen het klimaat binnen verstoren, maar tegelijkertijd geven ze u een schitterend zicht op buiten. Zou u hier zonneschermen of screens voor plaatsen, dan verliest u dit uitzicht gedeeltelijk en dat is jammer. Het plaatsen van een zonwerende glassoort is dan een mogelijke optie, maar daarvoor betaalt u ook flink. Of u nu de zon op de ramen van uw auto, winkelpand, bedrijf of woning wilt weren, UV werende folie is dan een betaalbare en duurzame oplossing.

Wat is UV werende folie?

UV werende folie is een folie dat op elk raamoppervlak kan worden aangebracht. Eenmaal in positie blokkeert het de UV stralen van de zon, maar niet het licht. Het open gevoel, het uitzicht en het licht blijven dus behouden, maar de zon kan binnen geen problemen meer veroorzaken met de temperatuur. De folie wordt simpelweg tegen uw ramen aan geplakt en daar kan het vele jaren blijven zitten. Het is sterk, krasvast en bijzonder effectief.

De toepassingen van zonwerende folie

Er zijn vele manieren waarop UV werende folie een uitkomst kan bieden. Hier vindt u enkele voorbeelden waarop het wordt toegepast.

  1. In woningen

Heeft u een mooie schuifpui of een grote glazen muur, dan bent u misschien teleurgesteld over de temperaturen binnen als hier zon op schijnt. Het is geweldig om zoveel uitzicht te hebben, om binnen en buiten met elkaar te combineren en om natuurlijk licht naar binnen te brengen, maar als de zon op het glas staat is het onbehaaglijk. UV werende folie lost dit op. Tegelijkertijd creëert u ook privacy omdat er niet meer zo gemakkelijk naar binnen gekeken kan worden.

  1. In winkelpanden

Ok winkelpanden hebben baat bij grote ramen. Niet alleen kunnen klanten dan zien wat er verkocht wordt, maar het pand voelt ook groter en opener aan. Maar groter ramen brengen dus net zo goed problemen met zich mee. Plaatst u UV werende folie op de ramen van uw winkelpand, dan bespaart u op kosten voor airconditioning en verwarming. Het klimaat binnen is veel gemakkelijker te handhaven.

  1. In auto’s

Ook in auto’s kan de zon voor vervelend hoge temperaturen zorgen. En de enige manier waarop u dit kunt oplossen is door de airconditioner hoog te zetten. Daarnaast is het lastig om naar buiten te kijken als de zon fel is en naar binnen schijnt. Met UV werende folie maakt u het ook in uw auto veel behaaglijker. U ziet beter én de airconditioner kan veel minder vaak aan.

  1. In bedrijfspanden

Als laatste is UV werende folie uitstekend voor bedrijfspanden. Het beeld op de monitors blijft zichtbaar, het open gevoel blijft behouden, het klimaat binnen is stabiel en inkijk wordt verminderd. En het feit dat dit soort folie een aanzienlijk beter betaalbaar alternatief is voor zonwering of een UV werende glassoort geeft u voldoende reden om u hier verder in te verdiepen.