5 voordelen van een kierstandhouder

Kierstandhouders

Wil je een extra beveiliging voor jouw woning? Dan is een kierstandhouder dé oplossing. Bovendien biedt het nog veel meer voordelen. Wij vertellen jou de 5 grootste voordelen van een kierstandhouder.

1. Extra beveiliging

Als eerste biedt het een extra beveiliging, zeker de SKG gekeurde kierstandhouders. Zo kan je jouw deur op een kier zetten en kunnen mensen niet zomaar naar binnenlopen. Ideaal voor als er een onbekende aan de deur staat of je jouw huis wilt luchten. De SKG gekeurde kierstandhouders hebben een optimale inbraakwering. De deurkettingen zullen de inbraakpoging vertragen, maar bij een aantal trappen zal de ketting het wel begeven. Wel levert dit vaak te veel lawaai op voor inbrekers, dus zullen ze minder snel inbreken. Er zijn ook kierstandhouders met slot, waardoor bekende die de juiste sleutel hebben wel zo naar binnen kunnen komen. Dat is dus ideaal voor als je frisse lucht in huis wilt hebben, maar niet wilt dat iedereen zomaar binnen kan komen. Het geeft jou bovendien een gerust gevoel.

2. Kindveilig

Daarnaast is een kierstandhouder kindveilig. Als je hem dus op jouw raam plaatst vallen kinderen niet zomaar uit het raam en bij een deur kunnen ze niet zomaar weglopen. De deur of het raam staat namelijk op zo’n kier dat ze er niet tussendoor kunnen. Je kan bovendien ook zelf bepalen hoe ver je de deur openzet, dus je kan hem altijd iets verder openzetten. Daarnaast is een kierstandhouder gemakkelijk te bedienen, dit zal niet te zwaar gaan. Je kan zelf bepalen of je hem onderaan of bovenaan de deur plaatst. Als je hem bovenaan plaatst weet je ook zeker dat kinderen niet zomaar de deur kunnen openen. Anders kan je ook voor een kierstandhouder met slot kiezen, want dan is hij gegarandeerd kindvriendelijk.

3. Voor alle deuren

Kierstandhouders zijn daarnaast voor alle deuren geschikt. Zo heb je ze voor naar binnen- en naar buitendraaiende deuren, met extra beveiliging en voor smalle en niet gelijkliggende deuren. Bovendien kan hij ook op ramen toegepast worden en op binnendeuren, zodat je voorzien bent van een goede nachtrust. Daarnaast kan je bij alle deurkettingen de lengte eenvoudig aanpassen. Zo kan je zelf bepalen tot hoever de deur of het raam open staat en klappert deze ook niet meer. Je kan hem alleen niet als extra slot gebruiken. Wel kan je bij de Dulimex kierstandhouders diverse beugels bestellen voor jouw specifieke kozijn/raam situatie, opvulplaatjes bij ongelijke kozijnen of een veiligheidsaccessoire die voorkomt dat onbekenden met geweld zomaar jouw woning binnenkomen.

4. Diverse modellen

Verder zijn kierstandhouders in diverse modellen beschikbaar, afhankelijk van het merk. Zo heb je ze met en zonder ketting. Je kiest voor het model door te checken of deze voor jouw deur geschikt is. Als je die hebt gevonden kan je voor een bepaald merk kiezen. Kies voor het merk en model dat jouw een goed gevoel geeft en mooi bij jouw interieur, deur of raam past. Zo heb je bij Dulimex zelfs keuze uit een witte en grijze kierstandhouder. Heb je een wit kozijn en wil je dat de deurketting niet echt opvalt, kies dan voor de witte kierstandhouder. Welke je ook kiest, het is altijd een goede keuze, aangezien het voor een extra beveiliging zorgt en het van een gemakkelijke montage is voorzien die je zelf kan uitvoeren.

5. Lage prijs

Als laatste heeft de kierstandhouder het voordeel dat het niet duur is. Zorg wel voor een kwalitatieve kierstandhouder door te kiezen voor het merk Ami, Dulimex of Nemef. Dit zijn betrouwbare merken met een uitmuntende kwaliteit. Bovendien zijn ze voorzien van een bedienings- en montagegemak. De prijs van een kierstandhouder zonder inbraakbeveiliging oftewel SKG keuring ligt tussen de 15 en 27 euro. De SKG gekeurde deurkettingen zijn 30 tot 50 euro per stuk. Afhankelijk van jouw budget en hoeveel beveiliging je op jouw deur of raam wilt, kan je de gewenste kierstandhouder kiezen. De lengte van de kierstandhouder kan je bovendien aanpassen door bij de montage de beugel/het plaatje en de kierstandhouder wat verder weg van elkaar te monteren. Zo heb je voor een lage prijs een geschikte deurketting naar jouw smaak die extra veiligheid biedt.