Over welke eigenschappen beschikken epoxyvloeren? 

Epoxyvloeren zijn één van de verschillende soorten gietvloeren die gerealiseerd kunnen worden in een woning. Het moet gezegd dat dergelijke vloeren in de praktijk ontzettend populair zijn. Dat heeft niet alleen te maken met de eenvoud waarmee ze gerealiseerd kunnen worden, bovendien zal je eveneens kunnen vaststellen dat een vloer van epoxy ontzettend kwalitatief is en heel wat interessante, praktische voordelen met zich meebrengt. Overweeg jij ook de realisatie van een vloer vervaardigd uit epoxy in jouw woning? Dan moet je zeker de onderstaande informatie doornemen!  

Waar kan je epoxyvloeren aantreffen? 

We hoeven ongetwijfeld niemand meer te vertellen dat epoxyvloeren in tal van verschillende ruimtes kunnen worden geïntegreerd. In eerste instantie troffen we dit type vloer natuurlijk hoofdzakelijk aan in niet alleen bedrijfsruimtes en winkelruimtes, maar ook in tal van andere commerciële omgevingen. Deze vloer wordt in deze ruimtes vaak geïntegreerd omwille van de aanzienlijke eisen die voorop worden gesteld. Het naadloze karakter evenals de strakke uitstraling zorgt er ook voor dat ze populair is in bijvoorbeeld moderne woningen. Ook in particuliere omgevingen wordt er in de praktijk steeds vaker van dit type vloer gebruik gemaakt.  

Een epoxyvloer is eenvoudig te onderhouden 

Er zijn heel wat belangrijke eisen die door mensen worden gesteld aan de vloer waar ze in hun woning gebruik van gaan maken. Eén van de voornaamste eisen heeft te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarover ze dient te beschikken. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat een tegelvloer deze eisen wellicht niet weet in te lossen. De aanwezige groeven of voegen zorgen er namelijk voor dat vuil zich vrij eenvoudig kan manifesteren. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling. Voor epoxyvloeren geldt dit helemaal niet, integendeel.  

Doordat stof en vuil zich niet kan manifesteren in voegen of groeven in de vloer kan de epoxyvloer worden bestempeld als één van de meest hygiënische vloeren die er zijn. Door hun naadloze eigenschappen spreekt het voor zich dat ze ook beschikt over een zeer strakke uitstraling. In het bijzonder in een moderne woning of in een industrieel interieur komt een dergelijke vloer uitstekend tot haar recht. Hoe dan ook zijn er dus niet alleen zeer interessante praktische, maar zeker ook visuele voordelen aan verbonden waar je op kan rekenen.  

Epoxyvloeren hoeven ook helemaal niet duur te zijn 

Tot slot spreekt het voor zich dat je ook graag een goed beeld zal willen hebben van de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan het realiseren van epoxyvloeren. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat er een prijskaartje geldt gelegen tussen de 75 en 110 euro per vierkante meter. Dat is iets voordeliger in vergelijking met de zogenaamde polyurethaan gietvloer. Ben je van plan om niet in zomaar één enkele ruimte, maar wel in verschillende ruimtes van je woning een epoxyvloer te realiseren? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je er goed aan doet om dit in één keer te laten doen. Op die manier zorg je er immers voor dat je aanspraak kan maken op een zogenaamde kwantumkorting en dat zal met zekerheid zorgen voor een interessant financieel voordeel.