Sikkens Alphacryl Pure Mat Verf, een verf voor iedereen

Sikkens Alphacryl Pure Mat Verf is bijzonder matte, oplosmiddelvrije en schrobvaste verf die ideaal te gebruiken is voor binnenmuren. De verf heeft een lange opentijd en is perfect voor ruimten waar strijklicht naar binnen valt. Deze verf heeft niet alleen de functie de wand te kleuren, de verf geeft ook bescherming. De verf is watergedragen en vanaf 5 graden bruikbaar. De verf heeft een zeer mat effect en ziet er dus absoluut niet glanzend uit wanneer je deze aanbrengt. Juist als je het matte effect wel wilt hebben, is deze verf zeer geschikt. Ook werkt de verf licht isolerend. De verf is te verkrijgen in verschillende kleuren waaruit je een goede selectie kan maken voor kleuren die echt bij jouw wand passen en recht doen aan de ruimte. Sikkens Alphacryl Pure Mat Verf is te verkrijgen in potten met een inhoud van 1L, 5L of 10L.

Hoe gebruik je de verf?

Sikkens Alphacryl Pure Mat Verf kan je gebruiken met een kwast, roller en airless spuitapparatuur. Je kan het beste de grote oppervlakten verven met de roller of met airless spuitapparatuur. Voor de kleinere details kun je beter de hoeken en de randen mooi verven zodat deze mooi afgewerkt worden. Een handleiding om de verf zo mooi mogelijk op de muur aan te brengen, kun je terugvinden op het internet of navragen bij professionele schilders. Altijd geldt, de voorbereiding is het halve werk dus zorg dat je op en top bent voorbereid voordat je gaat verven. Begin bijvoorbeeld eerst met voorstrijk en breng dan de muurverf pas aan. Zo krijg je een beter resultaat en ziet de muurverf er mooier uit dan zonder de voorstrijk. De verf moet ongeveer een uur drogen voordat deze stofdroog is en je dient ongeveer 6 uur te wachten voordat je de wanden kunt overschilderen. Het rendement is ongeveer 8-12 m2 per liter. Water hoeft niet te worden toegevoegd aan de verf, je kunt de verf namelijk onverdund gebruiken.

Welke kleur past het beste?

Het kan lastig zijn om zomaar te beslissen welke kleur goed past op de wand en je wilt uiteraard gelijk de goede kleur kiezen. Met een kleurenwaaier kun je goed kijken welke kleur het beste past. Dan weet je daarna ook gelijk zeker dat je de goede verf hebt uitgekozen. Twee keer verven omdat je de verkeerde kleur hebt gekozen is geen pretje en daarom is het belangrijk van tevoren een goede keuze te maken. De verf zal de wand direct een professioneel ogende look geven, waardoor de ruimte meteen een boost krijgt. De verf is door de Consumentenbond verkozen als ‘Beste uit de Test 2018’. Voorstrijken kan met verschillende soorten verf van Sikkens. Deze verf kun je terugvinden in het assortiment. Kortom, verven met voorstrijk en Sikkens Alphacryl Pure Mat geeft je voldoende mogelijkheden om jouw wand de look te geven die deze verdient. Je ruimte zal er direct van veranderen.