Wat zijn de mooiste bomen?

mooie-boom-kopen

Er zijn weinig mensen die het beeld van bloeiende bomen niet indrukwekkend vinden. Een treurwilg in bloei of een appelboom vol witte bloemen en appels zijn erg geliefd en gewenst door mensen. Mooie bomen kunnen symbool staan voor fijne of mooie dingen. Denk bijvoorbeeld aan een Citroenboom of een Olijfwilg die beide een zomers mediterraan gevoel geven. De bomen geven een sfeer aan een gebied. Mensen vinden bomen over het algemeen heel mooi. De veranderingen in de seizoenen worden met bewondering bekeken en gekleurde, mooie bomen zijn populair voor fotolocaties. Ook zijn bomen populair als tuindecoratie. Kortom, bomen zijn erg sfeerbepalend en mooi, maar welke soort bomen zijn nou eigenlijk de mooiste?

Bloesembomen

Als er een soort boom is waar iedereen van opkijkt zijn het bloesembomen. Vooral in de lente laten deze bomen een prachtige witte of roze bloemenzee zien. Denk bij deze bloesembomen bijvoorbeeld aan de Amberboom of de Japanse zierkers. Deze bomen krijgen in de lente prachtige trossen bloemen en als deze naar beneden dwarrelen ontstaat er een prachtig bloemenbed. Het nadeel van deze mooie bomen is natuurlijk de rommel die ze achterlaten. Alle bloembladeren op de grond betekent ook urenlang vegen om ze allemaal weer weg te krijgen, maar dat zal voor de echte bloesem liefhebbers geen groot probleem zijn. Er staat een prachtig beeld van een bloesemboom tegenover.

Fruitbomen

Andere mooie bomen kunnen fruitbomen zijn. Deze bomen hebben als voordeel dat ze eten geven. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Een mooie appel of perenboom zorgt daarnaast voor veel sfeer in een tuin of park. Ook voor dieren zijn deze bomen erg gunstig. Wederom is het nadeel van deze bomen de rommel die ze geven. Het moment dat het fruit van de bomen valt ligt de vloer onder etenswaren. Het verschil met de bloesembomen is natuurlijk dat het fruit wellicht opgeruimd wordt opgegeten door dieren. Dat zal met de bloemblaadjes niet zo snel gebeuren. Of er nou echt een mooiste boom is, is natuurlijk niet te zeggen. Iedereen zal uiteindelijk een eigen mening hebben over wat de mooiste boom is.