De tips voor een kindvriendelijke tuin!

natuur

Voor gezinnen is het een herkenbaar gespreksonderwerp bij een eventuele verhuizing of een verbouwing van de tuin: hoe maken we deze tuin zo kindvriendelijk mogelijk? De tuin is immers een plek waar kinderen zichzelf kunnen uitleven, maar dit moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Daarom kun je in dit artikel diverse tips vinden over een kindvriendelijke tuin.

Een belangrijk item in je kindvriendelijke tuin is gras, liefst zelfs kunstgras. Met (kunst)gras zorg je ervoor dat de kinderen zachter vallen dan op tegels of planken. Kunstgras prefereert boven echt gras, niet alleen vanwege het onderhoudsvrije karakter, maar ook omdat kunstgras zachter en minder ruw is dan echt gras, waardoor het minder snel zal schuren. Tegenwoordig kan je bij verschillende (web)winkels betaalbaar kunstgras vinden.

Idealiter richt je ook een apart deel van de tuin in speciaal voor de kinderen. Dit deel kan je dan afzetten door middel van een lage struik, of een fris gekleurd (houten) hekje. Op die manier hebben de kinderen een eigen ruimte om te doen wat ze willen, en kunnen de ouders in een ander deel van de tuin genieten van het lekkere weer. Heb je zo’n hoek ingericht? Zorg dan dat voorwerpen zoals een BBQ of tuingereedschap ver uit de buurt liggen van het kinderhoekje. In het kinderhoekje kan je ook speeltoestellen plaatsen, zoals een glijbaan of een schommel voor de kinderen. Op betaalbaar kunstgras kan je, na het aanleggen ervan, vrijwel meteen speeltoestellen plaatsen. Dit zal het kunstgras niet beschadigen.

Let ook op de planten in je tuin. Kunnen deze giftig zijn, of komen er veel wespen of bijen op af? Dan is het raadzaam om deze niet in de buurt van het kinderhoekje te plaatsen. Idealiter zorg je ervoor dat deze ook niet te bereiken zijn op kinderhoogte. Wil je ze toch in de tuin hebben? Denk dan eens aan een hangplant. Houd dan wel rekening met het bijknippen/bijsnoeien van de plant.

Dit waren enkele tips voor een kindvriendelijke tuin. Met een beetje inspiratie en brainstormen moet je ver komen om een moderne en toch kindvriendelijke tuin te creëren.

betaalbaar kunstgras