Welke soorten stretchfolie zijn er?

gatenfolie

Stretchfolie is een populair product om palletladingen mee te beschermen tegen vuil en ook om de producten op de pallet stabiel te houden. Er zijn verschillende soorten stretchfolie beschikbaar, maar welke past nu het beste bij het product dat jij wilt vervoeren? Hier een overzicht van de verschillende soorten stretchfolie en de voordelen van elke soort.

 Standaard wikkelfolie

Standaard stretchfolie wordt bij de meeste palletladingen gebruikt. Het product rekt mee in één richting en is passend voor vrachten die niet of lichtelijk uitsteken. Het voordeel van deze folie is dat het geschikt is om verschillende soorten ladingen te vervoeren. Ook is het vaak een goedkope optie.

 Voorgerekte wikkelfolie

Voorgerekte folie folie is een duurzamere versie van de standaard wikkelfolie. Het zorgt er namelijk voor dat je minder folie nodig hebt, omdat het rekbaarder is dan de standaard versie. Daarnaast is er minder kracht nodig om de folie uit te rekken, wat er voor zorgt dat je goederen minder vervormd raken. Voorgerekte stretchfolie is wederom geschikt voor vrachten die niet of lichtelijk overhangen.

gatenfolie

 Geblazen wikkelfolie

Voor palletvrachten die erg overhangen is het goed om te kiezen voor geblazen wikkelfolie. Geblazen folie is een stuk sterker dan de standaard en voorgerekte wikkelfolie en daarom zal het uitstekende producten op pallets beter beschermen. Geblazen wikkelfolie staat erom bekend dat het moeilijk scheurt en dus resulteert in optimale bescherming.

 Gatenfolie

Gatenfolie is een folie die gebruikt wordt bij producten die ventilatie nodig hebben. Om die reden is het een populaire folie voor de landbouw- en tuinsector. Bloemen en planten hebben ventilatie nodig en als dit tijdens transport niet gebeurt dan neemt de kwaliteit af. Er ontstaat dan condens en dit zal uiteindelijk leiden tot schimmels. Gatenfolie zorgt ervoor dat dit soort producten wel kunnen ademen omdat er gaten in de folie zitten. Zo blijft de kwaliteit dus behouden.