Zo onderhoud jij je leren meubels

barkruk van cognac leer

Iedereen wil een prachtig interieur hebben in zijn huis. Daarbij maakt het type materiaal van de meubels een groot deel uit van de charme die je wilt geven aan jouw woning. Leren meubels zijn een van de populairste soorten meubels die er zijn, maar toch twijfelen mensen of ze bijvoorbeeld wel of geen barkruk van cognac leer moeten kopen. Dit komt doordat ze denken dat het onderhoud van leer complex is. Gelukkig is dit helemaal niet het geval. In deze blog vind je als bewijs tips over hoe jij jouw leren meubels onderhoudt.

Begin met stofzuigen

Onze eerste tip is om te beginnen met stofzuigen van jouw leren meubilair. Door stof te zuigen haal je namelijk zoveel mogelijk vuil weg dat op de meubels ligt. Daardoor zijn barkrukken van cognac leer bijvoorbeeld meteen een stuk schoner. Overigens is het wel belangrijk om te letten op de borstel wanneer je met een stofzuiger aan het schoonmaken bent. Zorg ervoor dat het een zachte borstel is zodat het leer geen schade oploopt.

Inspecteer het meubelstuk

Ook is het belangrijk om het meubelstuk aandachtig te inspecteren. Als jij efficient schoon wilt maken, moet je namelijk wel weten waar de focus op ligt. Door je op de gebieden te richten waar het meeste werk aan de winkel is, zie je de grootste progressie qua hoe schoon het leer wordt.

barkruk van cognac leer

Gebruik een mix van azijn en water

Nu je weet op welke plekken van de meubels jij je moet focussen, wordt het tijd om een mix van azijn en water te maken. Het resulterende goedje is namelijk een uitstekend middel om leer schoon te maken en jouw meubels van vlekken te bevrijden.

Poets het meubelstuk schoon met een doekje

Heb je het mixje aangebracht op het meubelstuk van leer? Dan is het zaak om onmiddellijk schoon te maken. Dit doe je door met een doekje het leer schoon te maken. Zorg er overigens wel voor dat het een zacht doekje is zodat je het leer nooit schade aanbrengt. Na het poetsen is jouw leren meubel zo goed als nieuw!