Maak je garderobe compleet met een goede kledingkast

kledingkast goedkoop

Koop de perfecte kledingkast

Een kledingkast kan luxe staan in de uitstraling van jouw interieur. Maar hoe kies je de juiste kledingkast en hoe weet je of alles past? Er zijn zeer veel soorten en maten voor elk huis, appartement of studentenkamer. Zorg dat de kast in verhouding goed staat. Een veel te grote kast in een kleine slaapkamer maakt dat de rest van het interieur wegvalt en er weinig ruimte overblijft. Meet altijd de juiste maten op en hou rekening met de plafondhoogte en eventuele draairichtingen van deuren.

Soorten kledingkasten en kledingkast goedkoop

Heb jij een grote garderobe? Kies een kast met voldoende inhoud zodat je jouw kleding er niet in hoeft te proppen. Kijk naar de deur. Heeft de kast een schuifdeur? Dan heb je al winst in ruimte omdat je geen deur open hoeft te doen. Dit zorgt voor minder gedoe en obstakels. Kledingkasten hebben vaak meerdere planken, laden en hangrekken om door middel van hangers kleding op te hangen. Check of alle soorten kleding inclusief jassen en schoenen eventueel in de kast passen. Als je veel ruimte hebt kun je zelfs een grote inloopkast maken. Zo heb je ook grote kledingkasten waar meerdere personen hun kleding in op kunnen bergen. Een grote kledingkast scheelt behoorlijk wat ruimte in huis. Dan kun je hier ook kleding van het gezin in onderbrengen en hoef je niet in elke ruimte een aparte kledingkast te plaatsen. Een kledingkast goedkoop kun je overal vinden.

kledingkast goedkoop

Van eenvoudig tot luxe

Je hebt kleine eenvoudige houten kledingkasten voor het opbergen van weinig kleding. Ook heb je grote luxe kasten met schuifdeuren en grote spiegels. Een grote luxe kledingkast kan een ware eye-catcher in het interieur vormen. Denk aan zwart afgelakte of wit afgelakte kledingkasten met een semi transparante deur of een enorme spiegel waardoor de slaapkamer 2 x zo groot lijkt. Hiermee creëer je ruimte door het visuele effect. De kledingkast kan een hele muur beslaan met een prominent design. Omdat er zoveel keuze is moet je goed kijken naar de indeling van jouw huis en of een kledingkast in een hoek of bepaalde ruimte een effectieve toevoeging kan zijn. Is de slaapkamer te klein? Dan kun je overwegen de kast in een andere ruimte te plaatsen en zo een gezamenlijke kast te maken.