Tips voor het uitzoeken van je meubelen

Of je nu op zoek bent naar een compleet nieuw interieur of dat je een paar meubels wilt vervangen, het uitzoeken van nieuwe meubels kan een hoop tijd kosten. Het is daarom goed om van te voren goed onderzoek te doen naar welke meubelen je mooi vindt en wat past bij de rest van je interieur. Maar hoe doe je dit precies en waar moet je rekening mee houden bij het zoeken van nieuwe meubelen? Wij vertellen je graag meer!

Moodboard

Om een impressie te krijgen van wat je mooi vindt, kun je het beste een moodboard maken. Dit kun je zowel digitaal als op een vel papier doen. Wat jij prettiger vindt werken! Bij het maken van een moodboard krijg je een duidelijke indruk over hoe een bepaalde stijl eruit kan komen te zien in je huis én je kunt gerichter op zoek gaan naar meubelstukken. Voor het maken van een moodboard kun je inspiratie opdoen op Pinterest, in woonmagazines of op verschillende websites op het internet.

Kies vooraf kleuren en materialen

Iedereen heeft een bepaalde stijl wat betreft de inrichting van het huis. Ben je bijvoorbeeld gek op mangohouten meubelen of kies je liever voor moderne en strakke meubels? Bij elke stijl passen weer andere kleuren en materialen. Bepaal daarom van te voren ook waar je naar op zoek bent en welke kleuren mooi zijn. Een wit meubel zal bijvoorbeeld niet heel mooi staan bij een witte muur, maar je kunt wel mangohouten kasten tegen de witte muur zetten, wat een mooi contrast geeft.

Probeer de meubels uit!

Heb je een mooie bank gezien? Of een lekkere stoel? Dan is het erg belangrijk dat je deze meubels ook probeert. Het is namelijk niet fijn om veel geld uit te geven aan een nieuwe inrichting, wat vervolgens helemaal niet comfortabel blijkt te zijn.