De geschiedenis van stoelen

klassieke meubels 2

Stoelen en banken zijn al jarenlang van bijzonder groot belang voor de mensheid. We doen er namelijk een hele hoop mee. We zitten erop, we rusten erop en we maken herinneringen op deze wingchair stoelen. Stoelen zijn door de tijd heen heel erg veranderd maar toch is de taak van een stoel hetzelfde als 1000 jaar geleden. Dat is erg interessant natuurlijk! Hoe werden stoelen vroeger gemaakt en wat zijn de verschillen met nu?

Hoe werden stoelen vroeger gemaakt?

Ook al hebben stoelen tegenwoordig hetzelfde doel als 1000 jaar geleden, ze zijn toch heel erg anders. Natuurlijk waren er dus ook grote verschillen in het productieproces van de stoel. Stoelen waren vroeger namelijk allemaal gemaakt van hout. Er was namelijk vroeger veel hout en dus was het makkelijk om ze hier van te maken. Als een stoel gemaakt moest worden ging een houthakker eerst hout hakken in het bos. Als die terug kwam ging het hout naar iemand toe die het hout kon bewerken. Na deze bewerking ging het hout naar iemand die er stoelen van kon maken. Al deze stoelen werden dus met de hand gemaakt en zagen er erg elegant uit. Dit hele productieproces duurde best wel een lang tijdje en daarom was een stoel kopen ook niet erg goedkoop.

Wat zijn de verschillen met nu?

Aangezien het productieproces al erg anders was, zijn er een hele hoop verschillen. HEt grootste verschil is dat stoelen tegenwoordig gewoon een stuk lekkerder zitten. Doordat stoelen niet meer gemaakt zijn van hout en wel gemaakt zijn van kunststof en leer zitten we gewoon een stuk lekkerder. Het is natuurlijk ook wel logisch dat een wingchair beter zit als een harde houten stoel. Een ander groot verschil is dat de stoelen van tegenwoordig veel meer ingebouwde functies heeft om de ervaring comfortabeler te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een rugmassage of aan de ingebouwde voetensteun of aan rugcorrectie. Het zorgt er allemaal voor dat je beter zit.