Onder welke douche sta jij het liefst?

Als het om de douche gaat, dan is er al lang geen sprake meer van een enkele keuze. Wat betreft de douche heb je tegenwoordig gewoon ontzettend veel te kiezen. De douche is tegenwoordig zo goed als volledig te personaliseren en helemaal naar jouw eigen wens te maken.

We onderscheiden vier verschillende soorten douches

In eerste instantie bestaan er vier verschillende soorten douchen. Zo heb je het combibad, een combinatie van een douche en een badkuip. Verder heb je de douchecabine, de simpele douchebak en de inloopdouche. Binnen deze douches kun je variëren naar hartenlust en kun je elke douche zo maken als jij dat wenst. Een van de bekendste vormen is wel de douchecabine. Je hebt dan te maken met een douchebak en een afscheiding. Voordeel van een cabine is dat het gemakkelijk te plaatsen is en dat je zelfs complete pakketten aan kunt schaffen. Je kunt het wat betreft de douchecabine zo luxe en duur maken als je zelf wilt. 

Je kunt ook gebruikmaken van een simpele douchebak

Er is ook een grote groep mensen die gebruikmaakt van de douchebak, en dan nog specifieker de enkele douchebak. Vaak wordt de douchebak gebruikt in combinatie met een afscheiding. De douchebak bevestig je op de vloer en de bak vangt water op. In de regel is de bak rechthoekig, ze zijn er echter ook in andere vormen. Doorgaans is een dergelijke bak van acryl, ook meteen het goedkoopste materiaal. Je kunt echter ook kiezen voor compositie en zelfs voor geëmailleerd staal.

De misverstanden over de inloopdouche

Over de inloopdouche wil nogal eens wat misverstand ontstaan. De inloopdouche wordt namelijk nog wel eens verward met de enkele douchebak. Kies je echter voor een inloopdouche, dan is nooit sprake van een douchebak. Bij een in inloopdouche wordt er een loodbak of een EPDM folie aangebracht tussen de ondervloer en de tegelvloer aangebracht. Dit om de waterdichtheid te garanderen. Uiteraard wordt ook een afvoer aangelegd. Je doucht nu als het ware gewoon op de vloer. De inloopdouche kun je prima helemaal afwerken met tegels of natuurstenen dus weer helemaal personaliseren. 

Wat betreft de douche heb je gewoon ontzettend veel te kiezen

Kies je voor een bepaalde douche, dan kies je vaak ook voor een bepaalde afscheiding, een afscheiding tussen de douche en de rest van de badkamer. Zo kun je de badkamer schoner en droger houden. Wat betreft de afscheidingen heb je ook al bijzonder veel te kiezen. Denk in dat kader maar eens aan een douchegordijn. een glazen of een kunststof wand of een muur-, vouw-, draai of een klapdeur. En zo heb je wat betreft de douche in alle opzichten dus ontzettend veel te kiezen. We wensen je veel succes en plezier bij het maken van de voor jou beste keuze. Een ding is overigens zeker; er is altijd een geschikte douche voor jou beschikbaar. Hoe klein of hoe groot jouw budget ook is en hoe groot of klein jouw badkamer ook precies is.