Voorkom inbraak via je garagedeur

Hoewel we ieder jaar met ze allen ons best doen om onze woning zo veilig mogelijk achter te laten wanneer we op vakantie gaan, vinden er gedurende de vakantieperiode toch nog vele inbraken plaats. En dat is zonde, want het aantal inbraken kan namelijk met een aantal eenvoudige maatregelen drastisch worden verminderd. Een van de plekken die dieven kunnen gebruiken om in je woning in te breken, is de garagedeur. Het is echter gemakkelijk om het inbrekers lastig te maken. We zullen je enkele tips geven voor hoe je dit kunt doen.

Voorbeeld-sectionale-garagedeurSnoei struiken en heggen

Garagedeuren hebben vaak een oprit waarbij mensen aan weerszijden een mooie heg laten groeien. Hoewel de aanblik van een goed verzorgde heg natuurlijk prachtig is, neemt het ook helaas veel zicht weg. Inbrekers kunnen immers alleen nog maar gezien worden wanneer iemand voor de garagedeur staat. Vanaf de zijkanten zijn ze vrijwel onzichtbaar, omdat de heg het zicht wegneemt Heb je dus een heg of grote struiken naast of rondom je garage? Snoei deze dan flink voordat je op vakantie gaat.

Breng verlichting met bewegingssensoren rondom de garage aan

Een vrij goedkope manier om inbrekers te ontmoedigen om via de garagedeur in te breken, is door het aanbrengen van verlichting met bewegingssensoren. Zodra een inbreker dan in de buurt van je garage komt gaat het licht aan en staat hij midden in de schijnwerpers. Overigens is het natuurlijk ook verstandig om niet alleen bij de garagedeur, maar ook bij de andere ingangen van de woning dergelijke verlichting op te hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voordeur, het keukenraam en de achterdeur.

Vergrendel de garagedeur

Naast allerlei maatregelen om inbraak via de garagedeur te ontmoedigen, kun je ook de deur vergrendelen zodat inbraak lastiger wordt. Een hele simpele truc die door veel mensen wordt toegepast is het bevestigen van een stok in de rails van de garagedeur. Op die manier kan de garagedeur niet open worden gedaan. Daarnaast zijn er ook allerlei soorten sloten op de markt verkrijgbaar waarmee je garagedeur nog eens extra goed kunt afsluiten. Neemt contact op met een specialist in deuren en informeer naar de mogelijkheden.

Voorbeeld-moderne-garagedeurTot slot

Een inbraak in je woning is erg vervelend en bovendien kun je er nog lange tijd een naar gevoel aan overhouden. Neem daarom dan ook zeker de tijd om rustig te bekijken wat je allemaal kunt doen om inbraak via de garagedeur, maar ook via andere ingangen, zo goed mogelijk kunt voorkomen.