Tropische palm voor buiten terras

Wie had ooit gedacht buiten zijn terras op te kunnen fleuren met een winterharde palmboom soort. Het is moeilijk te geloven dat sommige palmsoorten bestand zijn tegen koud winterweer tot wel temperaturen onder het vriespunt. Deze palmboomsoorten die bestand zijn tegen koudere temperaturen worden als winterhard beschouwd.

Een palm voor buiten kan moeite hebben om te groeien in ons Nederlandse klimaat, door het koude winterweer. Gelukkig zijn er heel veel palmsoorten die het heel goed doen bij temperaturen die rond het vriespunt liggen. Zelfs wanneer ze voor een korte periode met sneeuw worden bedekt. Uiteraard vallen daar de kokospalmen niet onder, die zul je alleen tegenkomen in tropische gebieden.

Fleur je patio op met een palm voor buiten

Voor iedereen die in een land woont waar de winters nat en koud zijn, wordt de zomer over het algemeen het beste seizoen om van de achtertuin of terras te genieten. En om ervan te genieten zul je het toch eerst moeten inrichten. Dit hoeft niet moeilijk en saai te zijn, door de juiste elementen toe te voegen zoals een palm voor buiten, kun je door een paar simpele aanpassingen je de tuin of het terras een exotische uitstraling geven.

Het beste is om ze buiten in potten te houden. Ze bezitten over het algemeen en compacte afmetingen en hebben een trage groei. Waardoor ze makkelijk zijn te verplaatsen over het terras of door de tuin. Bestand tegen een temperatuur van -5 tot -6℃ zullen ze de meeste winters wel overleven.

Elke plantensoort vraagt om verzorging

Afhankelijk van de weersomstandigheden waar je woont, hebben semi-tropische planten enige bescherming nodig. Maar met een palm voor buiten heb je het meeste succes dat deze behouden blijft tijdens winterweer. Op zijn minst moet je voor en na een natte periode een op koper gebaseerd fungicide aanbrengen om de plant te beschermen.

Wil dat de plant de winter overleefd dan zul je hem moeten behandelen met een anti-droogmiddel, dit helpt de plant het water vast te houden bij vrieskou. Zorg dat de potaarde luchtig blijft, zodat het voldoende water kan vasthouden. Bescherm de plant in de winter door hem zoveel mogelijk in de zon te zetten of haal hem gewoon naar binnen.